BNA Amsterdam

Oorzaken van erectiestoornissen

De vorming en het behoud van een erectie is een complex proces waarin veel individuele processen naadloos op elkaar. Om te herkennen van de vele mogelijkheden die kunnen voorkomen dat een bevredigende erectie, u duidelijk te maken en voor eens en altijd, hoe een erectie is gemaakt (voor een gedetailleerde beschrijving van de processen die betrokken zijn bij een erectie is in onze kant, “Hoe een erectie gemaakt?”):
Zintuiglijke prikkels worden opgenomen in de hersenen en geëvalueerd.
Van de hersenen van de zenuw-impulsen worden verzonden via het autonome zenuwstelsel (parasympathische zenuwstelsel) naar de Penis.
Aan het zenuwstelsel neurotransmitters vrij, die, door middel van een complexe biochemische kettingreactie, een ontspanning van de gladde (niet-willekeurig controleerbaar) corpora cavernosa spieren.
Door de DOORBUIGING van de corpora cavernosa de spieren van de holten in de zwellichamen (corpora cavernosa) is groter en het bloed stroomt.
De instroom van bloed veroorzaakt een toename (tumescence) van de Penis. Sinds de corpora cavernosa zijn omringd door een stevige huid (Tunica albuginea) dat is gecomprimeerd door de uitbreiding van de corpora cavernosa de aderen. Dus, het bloed wordt gesmoord uitstroom.
Volledige verstijving (Stijfheid) wordt gekenmerkt door een contractie van de bekkenbodemspieren (Mm. ischiocavernosi). Het lichaam van de bloeddruk waarden die groter zijn dan 400 mm Hg zal ontstaan in de drempel.

Deze sequentie kan gestoord worden op veel Plaatsen. Voor de lichamelijke (biologische, fysieke en psychologische (mentale) oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn. In het Algemeen wordt aangenomen dat erectiestoornissen zijn meestal multifactoriële oorsprong, dat wil zeggen meer dan één oorzaak. In het bijzonder, een duidelijk onderscheid, als erectie problemen zijn te wijten aan hetzij organisch of mentaal, is het niet mogelijk om in vele gevallen. Vaak biologische en psychologische oorzaken zijn betrokken (Levine, 2003).
Omdat er in onze samenleving mannelijkheid met potentie is niet hetzelfde, ook oorspronkelijk pure biologisch oorzaak van erectiestoornissen is bijna altijd psychische problemen (waardevermindering van het gevoel van eigenwaarde, angst om te falen, het vermijden van seksuele activiteiten, depressie), die op zijn beurt kan het versterken van de erectiele dysfunctie, en te onderhouden. Omdat angst en Stress kan voorkomen dat een erectie, met name de angst om te falen snel in een vicieuze cirkel waaruit sommige mannen vinden zonder hulp geen uitweg: angst en intense zelf-observatie om te voorkomen dat een adequate erectie, en de Ervaring van deze “fout” vergroot de angst.
Een goede behandeling van erectiele dysfunctie moet niet verliezen, daarom, in het geval van herkenbare biologische oorzaken van de psychische problemen van de point of view en, in voorkomend geval, een parallelle behandeling.
Op de volgende pagina ‘ s gaan we in meer detail op de biologische en psychologische oorzaken van erectiele disfunctie. Als derde punt, beschrijven we erectiestoornissen als bijwerking van de medicijnen. Dit onderwerp behoort, in feite, om de biologische redenen. Maar omdat het een zeer complex onderwerp en heel vaak gebeurt, behandelen we in dit artikel apart hier. Lees meer:

  • De biologische oorzaken van erectiestoornissen
  • Psychologische oorzaken van erectie stoornissen
  • Medicijnen als oorzaak van seksuele stoornissen
  • Medicijnen als oorzaak van erectiele disfunctie

(Artikel uit de vs, is gepubliceerd in meerdere tijdschriften)

Geef een reactie